Lounais Lappi-lehti 2022 Trike clubin kesäpäiviltä Merihelmi Campingiltä 1.-3.7.2022

Iin kesälehti 2022 Trike clubin kesäpäiviltä Merihelmi Campingiltä 1.-3.7.2022

Empun Tipi ūüź§

Kyllä, kyllä se on ihan jokaisen euron arvoinen. Tipi. Meidän Tipi. Rewaco Chopper HS4 Juuri Tipin sydämeksi Custom-rakennettu 1800cm3 kuplavolkkarin koneella. Salon Seudun Sanomat Torstaina 5.5.2022

Päivän kuva: Kolmipyöräinen moottoripyörä ja matkailuvaunu Julkaisija CLAS VON BELL 4.7.2021

Tänään tiellä tuli vastaan tällainen yhdistelmä. Kolmipyöräinen moottoripyörä vetää perässää pientä matkailuvaunua. Tässä ehkä yhdistyvät moottoripyöräilyn ja matkailuvaunuilun parhaimmat puolet.

Katso t√§st√§ muita P√§iv√§n kuvia. // TILAA T√ĄST√Ą AUTOTODAYN UUTISKIRJE //¬†

TAGIT ‚ÄĘ Kolmipy√∂r√§ ‚ÄĘ Kolmipy√∂r√§inen moottoripy√∂r√§ ‚ÄĘ P√§iv√§n kuva ‚ÄĘ Trike ‚ÄĘ P√§iv√§n kuva: Kolmipy√∂r√§inen moottoripy√∂r√§ ja matkailuvaunu

https://autotoday.fi/paivan-kuva-kolmipyorainen-moottoripyora-ja-matkailuvaunu/?fbclid=IwAR0Nb51EinmPdd3mR2SOLgUBzWB-Ij52Eu07YtM34Trlia6Ke1Jbodx4mEU

Juva-lehden juttu

Juvan tapahtumassa kirjoitettiin juttu Juva-lehteen. Ko. lehden voi pyyt√§√§ kerhon sihteerilt√§ kunhan maksaa postimaksun 1,85‚ā¨ kerhon tilille.

LESTIJOKI - LEHTI 03.07. UUTISET "Trike on nykyajan rollaattori!" - Himankalainen Seppo Määttälä hankki kolmipyöräisen moottoripyörän!

Juttu muokattu muodoltaan näille sivuille näytettäväksi. Jutun kuvat löytyvät lopusta.

Jutun on kirjoittanut Joni Mäki-Petäjä 30.4.2021 Lestijoki lehdessä.

Jope Ruonansuun piirtämä karikatyyri löytyy Määttälästä löytyy hallin seinästä. Trike. Seppo Määttälällä on ollut kolmipyöräinen moottoripyörä maanantaista asti Himangalla.

Himankalainen Seppo M√§√§tt√§l√§, 71, on viimeisen p√§√§lle moottoripy√∂r√§mies. Viime kes√§n√§kin moottoripy√∂r√§n matkamittariin tuli lis√§yst√§ yli 50 000 kilometri√§. ‚Äď‚ÄČKaarreajossa huomasin viime kes√§n√§, etten uskalla en√§√§ kallistaa moottoripy√∂r√§√§n ihan nuorten miesten tapaan. Siit√§ se ajatus l√§hti liikkeelle ja viime syksyn√§ soittelin Korialle Kainulaisen Arille onnistuisiko muuttaa moottoripy√∂r√§√§ tukevampaan muotoon, M√§√§tt√§l√§ kertoo. Ari Kainulainen on toimitusjohtajana Arekalla, jossa M√§√§tt√§l√§n moottoripy√∂r√§st√§ tehtiin trike eli kolmipy√∂r√§inen moottoripy√∂r√§.

‚ÄČTrike on nykyajan rollaattori, M√§√§tt√§l√§ naurahtaa. Toholammilla syntynyt ja "tulvaveden mukana" Himangalle ajautunut M√§√§tt√§l√§ on eritt√§in tyytyv√§inen, kun sai triken maanantaina hallilleen. ‚Äď T√§m√§ on erinomainen vaihtoehto minulle. V√§h√§n kuin yhdistelm√§ autolla ajoa ja moottoripy√∂r√§ily√§. Kun t√§ss√§ menn√§√§n jo kahdeksattakymppi√§ niin kiire on jo mennyt, voi aloittaa nautiskelun, M√§√§tt√§l√§ tuumii. M√§√§tt√§l√§n trikess√§ on l√§hes kaikki lis√§varusteet. Joni M√§ki-Pet√§j√§ Taas menn√§√§n.

Parisen vuotta sitten M√§√§tt√§l√§ j√§tti yritt√§j√§n el√§m√§n ja alkoi enemm√§n tai v√§hemm√§n vapaaherraksi, vaikka n√§in sivulliselle n√§ytt√§√§, ett√§ M√§√§tt√§l√§ll√§ on edelleen monta rautaa tulessa. ‚Äď‚ÄČP√§iv√§√§k√§√§n en ole p√§√§t√∂st√§ katunut. Kyll√§ t√§m√§ on parasta aikaa el√§m√§ss√§, M√§√§tt√§l√§ myh√§ilee. El√§m√§nty√∂ns√§ M√§√§tt√§l√§ on tehnyt vuodesta 1982 toimineen Koukkukuljetus oy:n perustajana. M√§√§tt√§l√§ myi firman vuonna 2010. Siin√§ ty√∂ss√§√§n h√§n omistautui pieteetill√§ kuljetusalaan ja sai mm. Pohjanmaan kuljetus- ja logistiikkaj√§rjest√∂n my√∂nt√§m√§n vuoden liikenteenharjoittajan palkinnon 2005. Koukkukuljetuksen j√§lkeen M√§√§tt√§l√§ oli perustamassa Puistom√§nnikk√∂ Oy:t√§.

Määttälä osti vuonna 2007 Antti Kankaan linja-autohallin Kannuskyläntieltä. Halli oli tuolloin heikossa kunnossa, mutta Määttälä pisti hallin kuntoon täysremontilla. Hallia korotettiin 1,2 metriä ja ulkoaluetta laajennettiin sekä asvaltoitiin. Laajalla asvalttialueella on hyvä esimerkiksi harjoitella moottoripyörällä ajoa, Määttälä sanoo. Hallin tiloissa toimii moottoripyöräkerho Beach Riders. Hallissa on myös useiden motoristien pyörät talviteloilla. Kerhotiloissa on vuosien varrelta monen reissun muistoa seinillä. Yksi silmiinpistävä on karikatyyri Seppo Määttälästä. Sen on piirtänyt edesmennyt taiteilija Jope Ruonansuu, jonka hyvä ystävä Määttälä oli. Ruonasuu kuoli viime vuonna.

Moottoripyörät olivat myös Jopen sydäntä lähellä. Paljon on hyviä muistoja hänestä. Määttälä oli vahvasti mukana vuonna 2014 Jopen 50v -kiertueella.

Kaikilleon aikansa t√§√§ll√§ maan p√§√§ll√§. M√§√§tt√§l√§ haluaa ty√∂nt√§ytteisten vuosien j√§lkeen nauttia el√§m√§st√§. Hallista l√∂ytyy muun muassa poreallas, jossa maallisia murheita voi v√§lill√§ lievitt√§√§. Lis√§ksi hallista l√∂ytyy Kapteeni Koukku -pienoismalli, joka muistuttaa M√§√§tt√§l√§√§ yritt√§jyydest√§. ‚Äď Se muistuttaa sinnikkyydest√§ ja periksiantamattomuudesta, jota yritt√§j√§lt√§ vaaditaan. Nyt on kuitenkin yritt√§jyys takana ja edess√§ Suomen kes√§. Kuinkahan monta ajokilometri√§ t√§n√§ suvena M√§√§tt√§l√§n menopeliin kertyy? Katseenk√§√§nt√§j√§. Kes√§ll√§ Seppo M√§√§tt√§l√§ ja trike saavat taatusti uteliaita katseita. Joni M√§ki-Pet√§j√§

Juvan kesäpäiviltä ajolenkki Koikkalaan. Kuvakaappaus Koikkala facebook sivulta.

Jannen projekti

Jannella on sivu, jossa hän kertoo trikensä rakentamisesta. Alla linkki sivuille. Jos sivu ei aukea suoraan, kopioi teksti selaimeesi.

 

https://sites.google.com/view/cavalcus/cavalcus

Salpa MCC toimii rennoin säännöin ilman kummempia velvotteita

Lähde: https://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/motoristit/8564/Salpa-MCC-toimii-rennoin-s%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6in-ilman-kummempia-velvotteita.htm

Reilut puolitoista viikkoa sitten vierailimme Rottarallissa. Tuolloin Suomi tai ainakin suurin osa Suomesta oli helteiden kourissa. Rottarallissa oli useita eri kerhoja edustettuna, mutta huomiomme kiinnittyi tällä kertaa Salpa MCC:n hieman persoonallisempaan "rallileiriin", sillä perinteisten telttojen sijaan paahtavalta auringolta suojaava katos oli viritetty kolmen, moottoripyörien perässä vedettävän asuntoperävaunun perään. Saimme luvan liittyä seuraan ja samalla pääsimme tutustumaan jälleen yhteen uuteen moottoripyöräkerhoon.

Tässä kohti täytyy myöntää, että helle oli tehnyt tehtävänsä ja varjoon pääsy oli todella tervetullutta. Tunnelma Salpa MCC:n leirissä oli mukavan leppoisa.

Milloin ja miksi Salpa MCC on perustettu? ‚Äď Perustamisvuosi taisi olla 2012. Emme haluneet kuulua mihink√§√§n suurempaan kerhoon. Halusimme perustaa perhepiiriss√§mme oman kerhon, rennoilla s√§√§nn√∂ill√§, ilman kummempia velvotteita ja kutsuttiin pari kaveria mukaan, muistelivat P√§ivi ja Seppo Laaksonen kerhon perustamisen alkuaikoja. ‚Äď Alunperin kaikilla oli Harrikat, mutta nyt j√§senilt√§ l√∂ytyy Trikej√§, joilla voi vet√§√§ n√§it√§ isompia asuntovaunuja ja muitakin merkkej√§. Perustamishetkell√§ kaikki j√§senet taisivat olla Hollolasta, mutta nyt osa on kauempaa. Kotitalli tai siis tallibaari on kuitenkin yh√§ meid√§n kotiosoitteessa Hollolassa, Laaksoset jatkoivat.

Kuinka suuri mp-kerho Salpa Mcc on? Onko lis√§ksesi muita naisj√§seni√§? ‚Äď T√§ll√§ hetkell√§ j√§seni√§ on 14. P√§√§asiallisesti j√§senet ovat pariskuntia, eli naisia on noin puolet. Alusta asti oli my√∂s selv√§√§, ett√§ sukupuolesta riippumatta kaikki ovat t√§ysivaltaisia j√§seni√§, painotti P√§ivi Laaksonen. Ajatko itse? ‚Äď On minulla py√∂r√§, mutta se on seissyt tallissa muutaman vuoden. Nyky√§√§n istun mielell√§ni kyydiss√§, vakuutti P√§ivi Laaksonen. Kuinka monetta kertaa olette Rottarallissa? ‚Äď T√§m√§ on aika mones. K√§ytiin jo silloin kun Rottaralli j√§rjestettiin vanhassa paikassa L√∂yd√∂n Kartanolla. T√§m√§ uusi paikka on nyt hyv√§ ja Rottaralli on muutenkin hyvin j√§rjestetty ralli. Kaikki toimii, totesivat Salpa MCC:n j√§senet. Kierr√§ttek√∂ paljon muita ralleja? ‚Äď Silloin kun p√§√§see, niin pit√§√§ nauttia. Kierr√§n kaikki Harrikka-rallit. Viikko sitten olin Levill√§ ja tottakai Himoksella j√§rjestetyss√§ H-D Super Rally:ssa, listasi Jari Tommola.

‚Äď Ihmisen el√§m√§ on niin kiireist√§, ett√§ nyky√§√§n ei ehdi joka paikkaan. Trike-tapaamisissa k√§yd√§√§n, alkuvuodesta oltiin yhdess√§ rallissa, nyt t√§√§ll√§ Rottarallissa, totesivat puolestaan Seppo ja P√§ivi Laaksonen. Puhe k√§√§ntyi Salpa MCC:n leiriss√§ oleviin asuntovaunuihin. ‚Äď En√§√§ ei jaksa telttailla, joten suunnittelin ja rakensin itse omasta p√§√§st√§ tuon asuntovaunun. Siin√§ on makuutilat kahdelle, kehui Jari Tommola asuntovaunuaan.

‚Äď Me ostettiin omamme ihmiselt√§, jolla ei ollut moottoripy√∂r√§√§, mutta oli voittanut kyseisen asuntovaunun arvalla. T√§m√§ on k√§tev√§. Taittuu suhteellisen pieneen tilaan, mutta avattuna siit√§ tulee kaksi makuuhuonetta ja avokeitti√∂ oleskelutiloineen. Hella toimii kaasulla. N√§in kun olemme kahdestaan matkassa, niin toinen makuuhuone toimii varastona, selitti P√§ivi Laaksonen ja antoi luvan kurkistaa sis√§lle.

Leiriss√§ oli my√∂s Arto Taipale, joka oli matkassa Boom trikell√§√§n. Py√∂r√§n per√§√§n oli my√∂s ripustettu reippaan kokoinen asuntovaunu, jossa tilaa ja varusteita riitti mukavasti. ‚Äď Euroopan puolella on lanseerattu t√§llaiset Trike meetingit, jotka on vain kolmipy√∂r√§isille, ja Englannissa vedet√§√§n jopa kahta vaunua triken per√§ss√§. Silloin letkassa on py√∂r√§n lis√§ksi telivaunu ja per√§vaunu, kertoo Arto Taipale.

‚Äď Trike on luokiteltu L5E-ajoneuvoksi, ja silloin sill√§ on mahdollistavet√§√§ jopa 550 kg:n jarrullista vaunua. Suomen lains√§√§d√§nt√∂ ei sin√§ns√§ tunne jarrullista per√§vaunua t√§llaisessa ajoneuvossa, mutta kun t√§m√§ on Saksassa tyyppihyv√§ksytty, niin se kelpaa my√∂s Suomessa. Mist√§ innostus trikeilyyn? ‚Äď Ajoin 2-py√∂r√§isell√§ moottoripy√∂r√§ll√§ nuorempana, ja kun vauhdilla ajetaan, niin onhan se kaksipy√∂r√§inen parempi, mutta olen jo 12 vuotta harrastanut trikej√§. N√§m√§ pysyv√§t paremmin pystyss√§, Taipale myh√§ilee. ‚Äď Triket ovat turvallisempia.

Vaikka vaunu on perinteisesti ajateltuna isohko py√∂r√§n per√§√§n, kulkee se kuitenkin mukana n√§tisti. ‚Äď Boom Trikess√§ on kahden litran kone, ja muutenkin paljon auton teknologiaa, kuten esimerkiksi pakki, joten se on oikeastaan moottoripy√∂r√§n ja auton sekasiki√∂. Tavallaan sen takaosa on puhtaasti autoteknologiaa, Taipale selvent√§√§. Kiitimme mukavasta juttutuokiosta, tarjotuista virvokkeista ja l√§hdimme jatkamaan matkaa.

Esko Juntunen nauttii, kun kuulee turbojen ujelluksen

KALEVA.FI, 11.6.2019 19:45 | P√ĄIVITETTY 11.6.2019 19:51 HELI NURKKALA Esko Juntusta tohtii nyk√§ist√§ hihasta ja kysell√§ tarkemmin miehen menopelist√§. Juntunen on nimitt√§in liikkeell√§ turbotetulla V8-koneisella trike-moottoripy√∂r√§ll√§, jollaista ei toista tule vastaan. Vaikka harvinaislaatuinen trike onkin kyseess√§, ei omistaja aio varjella ajokkia autotallissa. Juntunen tuumaa, ett√§ trike on valmistettu k√§ytt√∂√§ varten ja useammat reissut on jo merkitty kalenteriin kes√§ksi. ‚Äď‚ÄČJuhannusta edelt√§v√§ll√§ viikolla ollaan Kouvolassa Japsistarat ry:n kokoontumisessa. Juntunen laskee moottoripy√∂r√§illeens√§ nelisenkymment√§ vuotta. Ensimm√§isen moottoripy√∂r√§n h√§n hommasi Ruotsissa asuessaan vuonna 1971. Trike-kantaan mies vaihtoi vakavan sairaustapauksen j√§lkeen. ‚Äď‚ÄČAivoinfarkti iski vuonna 2015. Kohtaus oli sen verran paha, etten pysty en√§√§ ajamaan tavallista moottoripy√∂r√§√§. En joutunut luopumaan harrastuksesta, koska pystyn ajamaan kolmipy√∂r√§ist√§ trike√§, jossa on k√§sik√§ytt√∂inen automaattivaihteisto. Juntunen ehti ajella jo tovin ensimm√§isell√§ kolmipy√∂r√§isell√§, mutta mieless√§ muhi suunnitelma, jonka toteuttamisen mahdollisti ProBoost Finlandin Jarmo Kelahaara. Viime marraskuun vaihteessa suunnitelma p√§√§si varsinaisesti jaloille, kun trike sai omavalmisteluvan Trafista. Triken moottorin ja per√§n rakentamiseen Juntunen osti 740 i -koneella olevan BMV:n. Py√∂r√§n keulan rakentamista varten h√§n hommasi Suzuki Hayabusan. ‚Äď‚ÄČPy√∂r√§ on omavalmiste, joten rakentaminen vaati paljon suunnittelua, kokeilua, ja se valmistui osa osalta. Rakentaminen vei puoli vuotta, joka on lyhyt aika, mutta Kelahaara onkin oman alansa Houdini py√∂r√§nrakentamisessa, Juntunen kehuu moottoripy√∂r√§rakentajan ammattitaitoa. Koska kyseess√§ on uniikki moottoriajoneuvo, Juntunen ei halua paljastaa siit√§ kaikkia yksityiskohtia. Triken ominaisuudet testattiin kaksip√§iv√§isess√§ testiajossa. ‚Äď‚ÄČTestiajajat ihmetteliv√§t, miten ketter√§sti n√§in massiivinen py√∂r√§ k√§√§ntyy tiukoissakin testikurveissa. Itse olen samaa mielt√§. Trike on tosi tukeva ajaa, mutta se k√§√§ntyy yll√§tt√§v√§n hyvin ahtaissa paikoissa. Ihan pienikokoisesta trikest√§ ei olekaan kyse. Juntunen vertaa, ett√§ se painaa pienen henkil√∂auton verran. Strategiset mitat ovat 145 sentti√§ korkeus, 178 sentti√§ leveys ja 358 sentti√§ pituus. ‚Äď‚ÄČHeppojakin l√∂ytyy koneesta kuin pienest√§ kyl√§st√§. Moottoripy√∂r√§ily ei ole vain miehen oma harrastus, sill√§ reissuilla mukana kulkee Jesse-poika, 18. ‚ÄďJessell√§ on kehitysvamma, mutta poika l√§htee aina innokkaasti moottoripy√∂r√§reissuille. Jesse√§ varten olen asennuttanut aiempiin py√∂riin turvavy√∂n ja turvavy√∂ on trikess√§kin.

Esko Juntusen trike-pyörä painaa pienen henkilöauton verran. Leveyttä sillä on 178 senttiä ja pituutta 358 senttiä. KUVAT: Heli Nurkkala

Others MC ja mui­ta­kin Ru­tak­ko­ral­lin vie­rai­ta sekä ku­va­ka­val­ka­dia

Ote lähteestä https://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/matkalla/5444/Others-MC-ja-muitakin-Rutakkorallin-vieraita-sek%C3%A4-kuvakavalkadia.htm

SUNNUNTAI 11.6.2017 10:15

Trike Olemme itse jo l√§hd√∂ss√§, mutta rallialueelle tulee lis√§√§ rallikansaa tasaisena virtana. Rutakkorallissa on p√§√§asiallisesti motoristeja Pirkanmaalta ja sen ymp√§rist√∂st√§, mutta kauempaankin paikalle tullaan. Hitaasti l√§hestyy punainen Trike, etsien sopivaa telttapaikkaa. Joensuulainen Timo Rapatti edustaa Trikers Club Of Finland:ia. ‚Äď Kierr√§n noin viisi rallia vuodessa. Ralleja on niin paljon, ettei joka paikkaan ehdi. T√§st√§ on kahdeksan vuotta kun olin edellisen kerran Rutakkorallissa, Timo Ripatti kertoo ja alkaa laittamaan leiri√§√§n pystyyn.

Trike-kuski Joensuusta